Yleistä

Hollolan Hälvälässä järjestetään elokuussa, tarkemmin 13.8. - 23.8.2019, haulikkoammunnan maailmancupkilpailut.

Hälvälän ampumaurheilukeskuksessa kilpaillaan kaikissa haulikkoammunnan olympialajeissa, eli miesten ja naisten trapissa, trapin parikilpailussa ja miesten ja naisten skeetissä.

Kilpailu on osa Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) ja Lahden Ampumaseuran (LAS) 100 -vuotistapahtumia. SAL:n juhlavuoden tapahtumien suojelijana toimii Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö.

Kilpailussa kilpaillaan paitsi voitosta myös maapaikoista Tokion olympialaisiin. Maapaikkoja jaetaan Hälvälässä yhteensä kahdeksan, kaksi jokaisessa henkilökohtaisessa lajissa.

Haulikon maailmancupkilpailuja on vuosittain neljä. Hälvälän kilpailu on tänä vuonna ainoa kilpailu Euroopassa, muut ovat Meksikossa, Etelä-Koreassa ja Arabiemiraateissa. Hälvälän kilpailu on lisäksi näistä viimeinen.

Kilpailuihin on tällä hetkellä (17.7) ilmoittautunut 449 urheilijaa 71. maasta. Suorituksia on yhteensä 536.

Kilpailuja voi tulla seuraamaan paikan päälle. Alueelle on vapaa pääsy. Urheilijoita ja yleisöä palvelee täyden palvelun telttaravintola.

Kilpailun finaaleja voi, paitsi paikan päältä, seurata suorana myös netissä Yle Areenassa sekä kansainvälisen liiton nettisivuilla. Toivon mukaan finaalit nähdään myös YLE:n TV-kanavilla.

Mietitkö miksi kilpailut käyvät nimellä Lahden Maailmancup, Lahti World Cup, vaikka kilpailu käydään Hollolan Hälvälässä. Tämä johtuu kansainvälisen liiton ISSF:n nimeämiskäytännöstä.